Jak do cholery wybrać chude mięso wołowe i wiedzieć, jak je ugotować?

Nawet jako autorka książek kucharskich i kulinarny ekspert ds. żywienia, kawałki wołowiny wciąż są mylące. I wiem, że nie jestem jedyna. Kiedy pytam przyjaciół lub klientów o kawałki wołowiny, zazwyczaj znają oni tylko kilka z nich. Wielu z nich nie zdaje sobie nawet sprawy, że dzięki coraz lepszym praktykom wykrawania, zawartość tłuszczu zewnętrznego w kawałkach mięsa w handlu detalicznym zmniejszyła się o 80% w ciągu ostatnich 20 lat. (1) Są również zszokowani, gdy dowiadują się, że ponad 60% kawałków mięśni wołowych spełnia wytyczne dla "chudego mięsa". (2) Według USDA, kawałki gotowanego świeżego mięsa są uważane za "chude", jeśli zawierają mniej niż 10 gramów tłuszczu całkowitego, 4,5 grama lub mniej tłuszczu nasyconego i mniej niż 95 mg cholesterolu na 100 gramów (3,5 uncji) i na RACC (Reference Amount Customarily Consumed), co stanowi 85 gramów (3 uncje).

Znajdowanie chudych kawałków mięsa

Mój nie-porażka trick- I włączyć do BeefItsWhatsForDinner.com stronę internetową. Nawet kiedy wybieram kawałki dla przepisów z książki kucharskiej, wchodzę na wołowinę. It's What's For Dinner. website (I even use it on the mobile app in the market!). Czasami kawałek wołowiny jest nazywany jedną nazwą w przepisie, ale supermarket może oznaczyć go kilkoma innymi nazwami. Tak, to się robi mylące!

Jak znaleźć chude kawałki wołowiny? Wchodzę na stronę internetową, na przykład, i szukam chudych kawałków wołowiny. Witryna wymienia je dla mnie i mówi mi najlepsze sposoby, aby go gotować. Na przykład, Strip Steak jest idealny do grillowania, pieczenia lub smażenia na patelni. Kiedy otwieram stronę i patrzę na wszystkie informacje o Strip Steak, strona wymienia wszystkie różne nazwy Strip Steak, takie jak Beef Loin, Strip Loin Steak. Jeśli nie jesteś pewien, jak grillować, broil, lub powolne gotowanie cięcia, strona internetowa daje krok po kroku instrukcje. Istnieje nawet ogromna biblioteka przepisów do wyboru.

Zapytaj Chucka

Jeśli jesteś w domu, szukając inspiracji wołowiny, zawsze możesz zapytać Chuck Knows Beef. Chuck Knows Beef, wszechwiedzący wirtualny ekspert wołowiny zasilany przez sztuczną inteligencję Google, jest tutaj i gotowy do pomocy konsumentom jako ich osobisty przewodnik po wszystkim, co związane z wołowiną. Badania pokazują, że 42 procent osób korzysta ze swoich inteligentnych głośników w kuchni, a prawie połowa użytkowników inteligentnych głośników użyła swojego urządzenia do znalezienia przepisu lub pomocy w gotowaniu. (3) Ponadto 70 procent osób zgadza się, że wsparcie techniczne byłoby pomocne podczas zakupów wołowiny, a kolejne 65 procent przyznaje, że wpłynęłoby to na ich decyzje zakupowe. (4) Na podstawie tych badań, Chuck został zaprojektowany, aby mieć natychmiastowy dostęp do przepisów, kawałki, informacje żywieniowe i porady kulinarne - plus wiele więcej. Jeśli Chuck pomoże Ci znaleźć przepis, który chcesz wypróbować, może nawet wysłać Ci SMS-em listę zakupów!

Ulubione przepisy dietetyków na chudą wołowinę

Zapytałem zarejestrowanych dietetyków (RDN) o ich ulubione przepisy na chudą wołowinę i dlaczego dany przepis jest ich ulubionym. Oto co mieli do powiedzenia.

Gyros Breakfast Burritos

Judy Barbe, RD autor Your 6-Week Guide to LiveBest mówi, że te burritos są doskonałym sposobem na rozpoczęcie dnia! "Szpinak, chuda mielona wołowina, jogurt, ser feta i ogórki ... to sprawia, że śniadanie burrito przepis (lub kolacja) pozytywnie pyszne," Barbe wykrzykuje.

Jednoporcjowa polędwica wołowa i pieczone warzywa

"Jestem wielkim fanem minimalnego sprzątania po gotowaniu, więc ten przepis na jednoporcjową polędwicę wołową z pieczonymi warzywami zdobywa duże punkty, a dodatkowo polędwica wołowa jest idealnie upieczona w piekarniku" - mówi Karman Meyer, RD & twórca przepisów na TheNutritionAdventure.com. Meyers mówi, że najtrudniejszą częścią tego przepisu jest pozwolenie polędwicy odpocząć przez 10 minut po wyjęciu z piekarnika, aby zachować wszystkie pyszne soki w środku! W połączeniu z różnymi pieczonymi zimowymi warzywami, polędwica staje się bardzo sycącym posiłkiem.

Zdjęcie dzięki uprzejmości Karman Meyer

Dyniowe Chili

"Uwielbiam gotować z chudą mieloną wołowiną, ponieważ jest tak wszechstronna i niedroga", mówi Jessica Ivey, RDN, LDN. "Gdy ono jest na sprzedaży, ja zaopatrzam mój chłodnię z kilkoma funtami mieć pod ręką dla opóźnionego," Ivey mówi. Ten wersja chili dostaje odżywczego boost od dodatku dynia. Dotyk cynamonu dodaje przytulną nutę, która ogrzewa mnie od wewnątrz w zimną noc. A co najlepsze, świetnie się mrozi! "Zawsze mam few pojemniki przygotowywający chili w mój chłodni dla szybkich przyszłościowych posiłków ten czas rok," eksklamuje Ivey.

Wietnamski Beef Noodle Bowl

"Pikantny, tangy, chrupiący, świeży, kocham ten orzeźwiającą wietnamską wołowinę Noodle miski sałatkę. Łatwy robić w domu, ty obracać ten zdrowy przepis czas po czasie," mówi Judy Barbe, RD autor twój 6-Week Guide to LiveBest. Używa polędwicy w przepisie, ponieważ jest to chudy kawałek mięsa, łatwy do pokrojenia i ekonomiczny kawałek.

Wołowina Stir-Fry z azjatyckim sosem orzechowym

Od mój bestsellerowej książki kucharskiej The Healthy Meal Prep Cookbook ten go-to stir-fry używa górnej polędwicy, chudego kawałka wołowiny. Lubię też używać resztek warzyw, które mam pod ręką, aby ograniczyć marnowanie żywności. Używam też quinoa, brązowego ryżu lub innych pełnych ziaren, które mam w spiżarni.

Autor