Czy firmy cateringowe posiadają profesjonalne certyfikaty?

Jedną z rzeczy, która zdecydowanie zmieniła się w ciągu ostatnich dwóch lub trzech dekad jest liczba produktów i usług, z których możemy wybierać. Oczywiście Internet ma w tym duży udział. Bardziej wydajne łańcuchy dostaw i większe sieci zakupów online to kolejny element. Tak czy inaczej, wszystkie te wybory stwarzają kilka własnych problemów. Autentyczność jest doskonałym przykładem. Może być trudno wiedzieć, które produkty i usługi są autentyczne.

Szczególnie w przypadku usług, certyfikacja staje się coraz ważniejsza z każdym mijającym rokiem. Czy zatrudniasz wykonawcę do naprawy dachu lub kręgarza do regulacji kręgosłupa, znalezienie kogoś, komu możesz zaufać jest kluczowe. A to oznacza znalezienie kogoś, kto osiągnął standardy certyfikacji, które są uznawane w całej branży!

A co z cateringiem? Czy szukając firmy cateringowej na swoje wydarzenie, powinieneś oczekiwać, że znajdziesz kogoś, kto posiada certyfikat? Jeśli tak, jakiego rodzaju certyfikaty są tam?

Krótka odpowiedź brzmi, że standardy wymagane do prowadzenia działalności gastronomicznej będą się różnić w zależności od stanu. W New Jersey, na przykład, catering podlega kategorii "Food Retail". Aby być legalnym biznesem gastronomicznym, konieczne jest przejście inspekcji i uzyskanie licencji na prowadzenie biznesu detalicznego. Inne stany mają inne kategorie i opisy dla licencjonowania biznesu gastronomicznego.

Są to oczywiście absolutnie minimalne wymagania. A co ze znalezieniem firmy cateringowej, która wykracza poza minimum w zakresie licencjonowania i certyfikacji? Istnieją certyfikaty, takie jak Certified Professional in Catering and Events (CPCE), który jest przyznawany przez National Association for Catered Events (NACE).

Nawet taki certyfikat nie jest jednak gwarancją, że znalazłeś najlepszą firmę cateringową dla swojego wydarzenia. Oczywiście nie zaszkodzi mieć więcej certyfikatów - ale jeśli chodzi o catering, wiarygodność jest czymś, co pochodzi przede wszystkim od społeczności i przeszłych klientów. Innymi słowy, możesz mieć wszystkie certyfikaty, jakie chcesz, ale nie ma substytutu dla doświadczenia!

Doświadczenie w gastronomii jest zazwyczaj odzwierciedlone w recenzjach i referencjach poprzednich klientów. Nie powinieneś mieć żadnych problemów ze znalezieniem konkretnych kont wydarzeń - przyjęcia weselne, przyjęcia z okazji ukończenia szkoły, imprezy firmowe i tak dalej - które zostały dostarczone przez firmę, którą rozważasz dla swojej imprezy. To jest, gdzie można zrobić kilka prawdziwych ustaleń na temat poziomu usług, jakości i profesjonalizmu, który został dostarczony na przeszłych imprezach.

Liczba lat firma cateringowa została w pracy jest kolejnym ważnym wskaźnikiem doświadczenia. Prawdą jest, że niektóre firmy cateringowe udało się utrzymać przez długi czas bez budowania niczego więcej niż przeciętnej reputacji - a niektóre z nich mogą nie pozostać aktualne z menu, sprzęt i inne aspekty handlu. Jednak firmy cateringowe, które istnieją dłużej, mają lepsze rozwiązania i systemy dostarczania wartości i dbania o swoich klientów we wszystkich najważniejszych aspektach.

Wreszcie, bez względu na to, którą firmę cateringową wybierzesz, ważne jest, aby upewnić się, że jesteś umownie chroniony przed poważnymi problemami w zakresie jakości i usług. Dobre firmy cateringowe będą miały profesjonalne umowy, które wykonują doskonałą pracę w zakresie ochrony i uspokajania klientów.

Powodzenia z twoim cateringowym wydarzeniem!

Autor