7 Sposoby odżywiania się Zdrową, zbilansowaną dietą przy użyciu opakowanej żywności

26 Mar 7 Sposoby jedzenia Zdrowa, zbilansowana dieta przy użyciu opakowanych produktów żywnościowych Wysłane o 15:59h w Zdrowe jedzenie, Pomysły na posiłki, Przepisy, Porady Toby Amidor 1 Komentarz Podczas tego niespokojnego czasu, wszyscy jesteśmy magazynowanie na nietrwałe i przetworzone produkty żywnościowe, które wiemy, że będzie trwać nas do następnego razu musimy wyjść do sklepu spożywczego lub w stanie uzyskać online zamówienie dostarczone. Słyszałam, jak wiele osób mówiło, że zdrowie nie ma teraz znaczenia, dopóki mam jedzenie. Powiem wam, że mieszkam w pobliżu epicentrum epidemii w New Rochelle, w stanie Nowy Jork, gdzie jestem związany z domem od początku marca. To, że zostaję w domu, nie oznacza, że moje zdrowie wychodzi przez okno. Właściwie, to wręcz przeciwnie. W tych czasach chcę zachować swoje zdrowie i zadbać o to, aby moje ciało było jak najzdrowsze. Nadal możliwe jest spożywanie pokarmów odżywczych, które utrzymają Cię w energii i skupieniu, jednocześnie jedząc przetworzone, stabilne produkty spożywcze. Kluczem jest połączenie przetworzonej żywności z owocami i warzywami, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Oto 7 pomysłów na to, jak można połączyć pakowaną żywność z innymi pełnowartościowymi produktami spożywczymi w celu uzyskania zrównoważonego posiłku. A Word About Produce Zgodnie z wytycznymi żywieniowymi dla Amerykanów na lata 2015-2020, około 90% Amerykanów nie spełnia zalecanej ilości warzyw, podczas gdy około 85% Amerykanów nie spełnia codziennych zaleceń dotyczących owoców. Ważne jest, aby spożywać świeże, mrożone, konserwowane, smażone i liofilizowane owoce w swoich posiłkach i przekąskach. Teraz bardziej niż kiedykolwiek, potrzebujesz składników odżywczych i zdrowych składników roślinnych, które dostarczają. Świeże produkty z rynku powinny być przed spożyciem dokładnie umyte (nie trzeba ich myć w wybielaczu lub occie). Jeśli owoce lub warzywa mają twardą powłokę zewnętrzną, np. ziemniaki lub melony, to przed pokrojeniem należy umyć je na zewnątrz czystą szczotką z włosiem. Mrożone i konserwowane owoce i warzywa są pakowane w momencie ich szczytowej dojrzałości, zachowując wszystkie witaminy i składniki mineralne. Produkty mrożone i konserwowane mogą trwać nawet do dwóch lat. I nie zapomnij o suszonych! Suszone owoce, takie jak mango, morele, śliwki, cierpkie wiśnie i czereśnie, żurawina i rodzynki są idealne jako przekąska lub domowa mieszanka szlaków i w wielu innych potrawach - a ponadto mają długi okres przydatności do spożycia. 7 Sposoby na zrobienie zdrowego posiłku z opakowaniem 1) Makaron i ser z kalafiorem Uwielbiam moje pudełko z makaronem i serem, i dodaj do niego pieczony kalafior, aby uzyskać kremową kombinację, która spodoba się nawet moim dzieciom. 2) Tuńczyk w puszce z białą fasolą Tuńczyk w puszce jest doskonałym źródłem białka i łatwo go uzupełnić. Fasola w puszce jest łatwa w użyciu i dostarcza rozpuszczalnych włókien, fosforu, folianu, żelaza i innych minerałów. Zmieszaj je razem i otrzymasz pyszną mieszankę, która może rozciągnąć ilość osób, które możesz podać. *Uwaga! Moja grecka jogurtowa książka kucharska ma ten przepis! 3) Kuskus z grzybami Znalazłeś na rynku mieszankę ryżu lub kuskusu? Dodaj warzywa do swoich warzyw! Uwielbiam bliskowschodnie mieszanki kuskusowe i podsmażam 1/2 funta brązowych grzybów w 1 łyżce stołowej oliwy z oliwek na dnie każdej z patelni, a następnie dodaj wodę, kuskus i opakowanie z przyprawami. Możesz ugotować mieszanki ryżowe i dodać mrożone warzywa, takie jak groszek z marchewką lub łuskany mrożony edamamam w celu uzyskania dodatkowego białka. 4) Ramen z kapustą Kiełbasa w plasterkach przed dodaniem do ramenu doda trochę świeżości i błonnika, jednocześnie uzupełniając zupę i zamieniając ją w satysfakcjonujący posiłek. Kapusta jest przystępna cenowo i można ją rozciągnąć na wiele posiłków. 5) Bryłki kurczaka z sałatką boczną Jedzenie posiłku tylko z potraw smażonych (czy to z kurczaka czy z mięsa roślinnego) może pozostawić uczucie ospałości. Kiedy lubię moje bryłki, łączę je z sałatką boczną i gotowanymi na parze brokułami oraz tłuczonymi ziemniakami (ze skórką) na boku w celu uzyskania bardziej zrównoważonego posiłku. 6) Mrożona pizza z mrożonymi warzywami Dodanie mrożonych warzyw, takich jak szpinak, brokuły, grzyby czy papryka jest łatwym sposobem na dodanie do pizzy trochę błonnika i składników odżywczych. W przypadku mrożenia, ugotuj warzywa zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu lub dodaj świeże lub konserwowane warzywa tuż przed włożeniem pizzy do piekarnika, a otrzymasz bardziej odżywczy posiłek. Połącz je z sałatką boczną, aby uzyskać jeszcze więcej składników odżywczych. 7) Owsianka z mrożonymi jagodami Mrożone jagody mogą trwać w zamrażarce do dwóch lat. Możesz dodać mrożone jagody do owsianki podczas gotowania. Jagody dodadzą nie tylko witamin i minerałów, ale także naturalnej słodyczy. Jeśli masz świeże jagody leżące w pobliżu (może były w sprzedaży!), możesz je również zamrozić samodzielnie, umieszczając je w jednej warstwie na blasze do pieczenia i umieszczając w zamrażarce. Po zamrożeniu, umieść je w torbie na zamek błyskawiczny, etykiecie i dacie.

Autor