Moje 5 kroków do przygotowywania posiłków

Czy jesteś gotowy, aby wskoczyć do przygotowywania posiłków? Świętuję Narodowy Miesiąc Odżywiania, dając ci moje wskazówki, sztuczki i przepisy na zdrowe, udane przygotowywanie posiłków, ale zanim zaczniesz, jest 5 ważnych kroków, o których należy pamiętać.

1) Wybierz, kiedy się przygotować

Wybierz, który jeden lub dwa dni w tygodniu planujesz na prepping. Ponieważ moje dzieci mają zajęty harmonogram w weekendy, zazwyczaj dzielę mój posiłek prepping w ciągu kilku godzin między niedziele i środy.

2) Decyduje które posiłki przygotowywać

Planuje out twój przepisy dla tygodnia używać posiłki plany w mój kucharską książkę lub przepisy ty znajdujesz online. Lubię zmieniać moje białko, całe ziarno, warzywa, nabiał i owoce wybory, aby zapewnić, że spożywamy szeroką gamę składników odżywczych. W tym samym czasie, jednak, spróbuj znaleźć przepisy lub plany posiłków, które używają podobnych składników, aby zaoszczędzić pieniądze i zmniejszyć marnotrawstwo żywności. Na przykład, jeśli masz brokuły w daniu z jajek, zaplanuj wykorzystanie reszty brokułów na obiad lub kolację innego dnia w tym tygodniu.

3) Idź na zakupy spożywcze

Przed głową do sklepu, zrobić listę wszystkich składników, których potrzebujesz i sprawdzić swoją kuchnię, aby zobaczyć, co może już mieć pod ręką. Skategoryzuj składniki, które musisz kupić, grupując podobne składniki razem. Lubię grupować wszystkie produkty, pakowane towary i mrożone rzeczy razem, na przykład.

4) Przygotuj i gotuj

W obu moich książkach kucharskich, polecam kolejność, w której należy zrobić każdy przepis. Lubię zaczynać z przepisami które biorą długiego tak jak wolnowar lub dłużej-gotować przepisy. Tamto sposób, ty możesz multitask i przygotowywać innych przepisy podczas gdy tamto gotują. Krótsze przepisy, jak opatrunki lub łatwe strony, zostawić dla down-times podczas gdy inne przepisy są kończąc gotowania.

5) Porcjuj i pakuj

Wszystkie preps posiłek kończy się porcjowania i pakowania tak, że można łatwo chwycić i iść. Ogólnie rzecz biorąc, lubię pakować każdy pojemnik z ¼ białka, ¼ pełnych ziaren i ½ owoców lub warzyw. Posiłki mogą być pakowane w różne rodzaje pojemników - bądźcie czujni, aby zobaczyć moje ulubione, które wkrótce się pojawią!

Szukasz jeszcze więcej szczegółów na temat mojego 5-stopniowego podejścia do przygotowywania posiłków? Moja Sprytne przygotowywanie posiłków dla początkujących Książka kucharska zawiera jeszcze więcej szczegółów na temat tych 5 kroków!

Autor